Понедельник, 06.05.2024, 11:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 124
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Сайт Горловской ОШ №17

Главная » Архив материалов
Сталося це літа Божого 1932-го
Сталося це літа Божого,
Яке запам'ятається кожному
Навічно, важко, гірко.
Сталося це літа Божого 1933-го.
Пекельні цифри і слова
У серце б'ють неначе молот.
Немов прокляття ожива
Рік тридцять другий...
Голод... Голод...
У люті сталінській страшній
Тінь смерті шастала по стінах.
Сім мільйонів (Боже мій!)
Недолічилась Україна
Сколихнулась Україна від скорботи і жалю. Припустилися від чорного болю жолобних стрічок Державні прапори. Запізнілими дзвонами шукаємо мільйони українських душ, щоби вписати їх в історію Пам'яті.

В 11 класі пройшла виховна година за темою - «ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ». Учні поринули в "темні сторінки" нашої історії, віддали шану жертвам голодомору "хвилиною мовчання", а також під керівництвом класного керівника діти запалили "свічку пам яті".

Пресс-центр ГЗОШ № 17, фото - учнів 11 класу
Просмотров: 687 | Добавил: FORsXIE | Дата: 02.12.2013 | Комментарии (0)

Кожна епоха приносить свої винаходи й відкриття. Найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки давали можливість зберігати й передавати істинні знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому. Отже, виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії будь-якого народу. Проблема виникнення письма у східних слов'ян дуже складна і досі не розв'язана. Протягом багатьох років учених цікавлять такі питання: коли і як народилася слов'янська писемність, слов'янська абетка і чи мали наші предки до нього якісь інші писемні знаки?
Тривалий час побутувала думка, що наша писемність з'явилася лише після хрещення Русі, коли з Візантії та Болгарії прийшли на Русь богослужебні книги.
Проте у багатьох місцях, де колись селилися наші пращури, особливо у Північному Причорномор'ї, археологи не раз знаходили на кам'яних плитах, нагробках, амфорах таємничі, незрозумілі знаки. Але питання про існування писемності в ті давні часи залишається відкритим.
Український народ має понад тисячолітню писемність, і почала вона складатися ще задовго до прийняття християнства. Найдавнішим письмовим повідомленням про існування писемності у слов’ян і в українців-русів є «Сказання про письмена» болгарського чорноризця Храбра, який жив на зламі IX—X століть при дворі болгарського царя Симеона.
У цій книзі Храбр розповідав про два етапи розвитку слов'янського письма. Перший — коли слов'яни ще були язичниками, отож користувалися рисками ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 793 | Добавил: FORsXIE | Дата: 25.11.2013 | Комментарии (0)

В среду, 20 ноября, ученики 8 класса и их классный руководитель стали участниками настоящего тренинга, организованного сотрудниками Горловского городского наркологического диспансера. С ребятами о вреде употребления наркотических веществ беседовал врач диспансера, при чем эта беседа неожиданно приобрела дискуссионно-консультационный характер - ребят заинтересовали многие советы и рекомендации врача. После ребята окунулись в страшный мир последствий употребления наркотических веществ - им был продемонстрирован видеосюжет - "Скажи наркотикам - НЕТ!!!" Экскурсия очень впечатлила ребят и они клятвенно пообещали не употреблять наркотических веществ.

Н.Ю. Захарченко, классный руководитель 8 класса.
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 706 | Добавил: FORsXIE | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

13.11.2013 р. У бібліотеці нашої школи пройшла зустріч з майбутніми першокласниками школи – дітлахами з дитячого садку № 23 «Незабудка».
Бібліотекар, Ірина Тимофіївна провела ознайомлюючу екскурсію по бібліотеці. Розповіла, які книжки "живуть" тут, провела книжкову вікторину «Пізнай казкового героя» та «Хто надіслав телеграми у бібліотеку». Потім діти піднялись у кабінет до четверокласників, де їх радо зустріла майбутній вчитель 1 класу - Захарова Ольга Сергіївна. Вона розповіла про школу, про те, як дітям тут буде цікаво вчитись. А учні четвертого класу поділилися своїми враженнями від навчання, повідомили правила поведінки у школі. Зустріч сподобалась не тільки дітям, але й їхнім батькам! Сподіваємось знову побачити їх вже у якості учнів 1 вересня 2014 року!

Матеріал підготували Донець І.Т., бібліотекар школи; Петрухнов Сергій та Ходзинська Вероніка, учні 8 класу.
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 615 | Добавил: FORsXIE | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

Сегодня в нашей школе прошла, в рамках "Недели здоровья", экологическая игра "Путь к вершине". Ученики всей школы приняли активное участие в игре, которую подготовили для нас сотрудники Горловского центра туризма и краеведения и учитель географии - Тихонова Н.С. Все команды состояли из 6 человек, у всех были оригинальные названия и девизы. Ребята, которые не принимали непосредственное участие в игре, активно поддерживали представителей своих классов кричалками. Победителями стали участники команды 8 класса, но от них не отстали и пятиклассники - второе почетное место! Все остальные ребята получили грамоты за активное участие. Так держать, туристы ОШ 17!!!

Пресс-центр школы, фото - Н.Ю. Захарченко, Илья Роянов
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 628 | Добавил: FORsXIE | Дата: 12.11.2013 | Комментарии (0)

30 октября в 10 и 11 классах прошло мероприятие посвященное выбору будущей профессии. Классные руководители классов, совместно с преподавателем Горловского индустриального техникума Старченко Е.А., "окунули" ребят в увлекательный мир технических профессий!
Просмотров: 569 | Добавил: FORsXIE | Дата: 05.11.2013 | Комментарии (0)

Хэллоуин - один из древнейших праздников в мире. В этом странном празднике переплелись кельтская традиция чествования злых духов и христианская - поклонения всем святым.
История праздника Хэллоуин насчитывает тысячелетия, начиная от кельтского фестиваля Самхэйн, римского Дня Помоны и христианского Дня всех святых.
Столетия назад земли современной Великобритании и северной Франции населяли кельтские племена. Они были язычниками и как верховного бога почитали бога Солнца. Кельты делили год на две части - зимнюю и летнюю. В течение всей зимы бог Солнца находился в плену у Самхэйна, властелина мертвых и князя тьмы.
Фестиваль Самхэйна, который праздновался 1 ноября, - это время, когда начиналась зима. В это время лето сменялось зимой, день - ночью, жизнь - смертью, и все барьеры между материальным и сверхъестественным мирами устранялись, ворота между ними открывались на одну ночь. В это время все нереализованные надежды и планы умерших вновь возвращались на землю, а их души спускались к родным очагам. Души умерших могли принимать разные обличья, злые вселялись в животных, а самые опасные - в котов. В этот день вся нечистая сила спускается на землю. Если вам очень хочется увидеть ведьму, могу порекомендовать одно верное средство - в полночь выйдите на улицу, одевшись шиворот-навыворот, и пройдите задом наперед. Приятной встречи!
В ночь с 31 октября на 1 ноября друиды - духи живой природы - собирались в дубовых рощах на вершинах холмов (кельты считали дуб ... Читать дальше »
Просмотров: 718 | Добавил: FORsXIE | Дата: 04.11.2013 | Комментарии (0)

Цієї суботи відбувся міський суботник під патронатом міського голови Є.В. Клеп. Уся наша школа, а саме усі її "мешканці" стали учасниками цієї події. Вулиця Фізкультурна засяяла чистотою - усе листя було прибране, доріжки виметені! Попрацювавши на свіжому повітрі та виконавши великий обсяг роботи - учні нашої школи пообіцяли, що тепер будуть слідкувати за чистотою на відведеній їм території. Щиро сподіваємось, що це правда!

Прес-центр школи, фото - Роянов Ілля
Просмотров: 695 | Добавил: FORsXIE | Дата: 28.10.2013 | Комментарии (0)

Протягом осінніх канікул для учнів нашої школи вителями було організовано багато цікавих та веселих заходів. Традиційною поїздкою на коток міста Донецьк у цього разу не обійшлось. Учні та вчителі провели весело та цікаво час, а найголовніше, що такі поїздки єднають різних за вікам та інтересами людей. Хотілось би, щоб таких поіздок-екскурсій стало набагато більше! Щиро дякуємо організаторам цієї екскурсії - Решетник О.А. та Загоруйко О.О.

Прес-центр школи, фото - Загоруйко О.О.
Просмотров: 650 | Добавил: FORsXIE | Дата: 28.10.2013 | Комментарии (0)

14.10.13 в ГЗОШ №17 відбулося свято Покрова. Свято було проведено на базі центру"Національно-духовного виховання" за підтримкою і організації керівника гуртка "Скарби духовності" Решетник О.А., підготовлено педагогами-організаторами дітячого центру позашкільної роботи кімнати школяра " Кіровець" Сергеєвої Т.П. та "Веселковий світ" Гуревич Т.Л. для молодших школярів. Діти прийняли участь у віктарині присвячений осіннім та православним святам. Учні 3 і 4 класів змагалися у знаннях біблії, відгадували загадки за темою, збирали пазли. Переможцем цього конкурсу стали учні 4го класу. Всі діти пішли до дому радісні, задоволенні, з гарним настроєм, переможці отримали грамоти.
Решетник О.А., керівник гуртка "Скарби духовності"
Просмотров: 645 | Добавил: FORsXIE | Дата: 28.10.2013 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 19 20 »