Четверг, 28.03.2024, 19:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 124
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Сайт Горловской ОШ №17

Главная » 2012 » Январь » 24 » Шкільна бізнес-освіта на Донеччині
12:43
Шкільна бізнес-освіта на Донеччині

      Сьогодні  суспільство  вимагає  нового, адекватного до сучасних умов рівня бізнес-освіти школярів, яка б сприяла формуванню бізнес-мислення й соціальної  стійкості,    моральності  й  гуманості, економічної     культури, практичної здатності створення власної справи, уміння жити й працювати в суспільстві, що трансформується. Це становить основу соціального замовлення суспільства, зверненого до сучасної школи.

          В умовах реформування економіки на Донеччині завданням шкільної освіти  стає  створення системи непреривної  соціально-економічної освіти, частиною якої є бізнес-освіта. Курс у 5 класі «Перетворюємо хобі на бізнес», у 6 класі «Вмій витрачати гроші» є сходинкою в реалізації цієї програми, який покликаний   ліквідувати  протиріччя між соціальним запитом регіону та шкільною освітою. Вивчаючи цей  курс, школа  може впливати  на  процес адаптації своїх випускників  у соціум, залучення до процесу ринкових перетворень.

    В рамках цієї програми у нашій школі  видбувся семінар-тренінг для класних керівників 5-6 класів  шкіл міста  Горлівки. Вчителями  були показани різні види вправ, ігор, мультиплікацій,  які  можна впроваджувати в цей курс  учням.  Вчитель географії Тихонова Н.С. за допомогою мільтимедія показала різні види банкнот світу. Вчитель обслуговуючої праці Попова О.В. додала, як хобі можна перетворити на бізнес. Кожен учасник семінару сам робив іграшку-оберіг. Вчитель історії  Вибач Г.О. (класний керівник 6 класу) провела цікавий тест  «Вмій витрачати гроші». Вчитель англійської мови Стрижеус Н.Ю.  (класний керівник 5 –го класу) за допомогою малюнків пояснювала, як мотивація та чинникі впливають на вибір діяльності людини. Учні люблять грати, тому вчитель російської мови провела гру «Я – хобі-бізнесмен», яка виховує толерантність та активність. На семінарі виступав бізнесмен, Губа Т.М., яка займається сітевим бізнесом. Але вона своє хобі дійсно

перетворила у житті на бізнес.



   Заступник директора з НВР ГЗОШ № 17 Коткова Л.І. на прикінці семінару висловила думку , що цей курс треба ввести в навчальні програми, тоді результати  будуть кращі.

 

                    Керівник семінару Тихонова Н.С., вчитель географії ГЗОШ № 17
Просмотров: 919 | Добавил: adminin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: