Пятница, 29.03.2024, 10:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 124
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Сайт Горловской ОШ №17

Главная » Архив материалов
10 березня 1861 року припинило битися серце Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Його творчість немає меж, а тематика творів настільки актуальна і в наш час, що зовсім не усвідомлюєш того, що ця талановита людина померла ще задовго до того, як народився ти… Напевно, Шевченка повністю пізнати, вивчити, усвідомити просто неможливо. Він настільки багатогранний і невичерпний, що безкінечний. І знаємо ми про нього дуже мало. А тому кожна зустріч з його творчістю – це нові і нові відкриття. Саме тому в нашій школі, як і в багатьох школах України, існує гарна традиція відводити цілий тиждень для вшанування пам’яті Кобзаря.
Цього року протягом тижня у нас в Горлівській ЗОШ № 17 проводилась низка заходів, що мала назву «У вінок Кобзареві». 09.03.2011 року у 7 класі відбувся літературний турнір «Що ми знаємо про Тараса Шевченка?», клас було поділено на дві команди: «Літературознавці» та «Гайдамаки». Конкурс складався з різноманітних цікавих завдань: і на актуалізацію знань щодо життєвого шляху Кобзаря, і завдання на розвиток творчих здібностей «Ми - поети» та «Відгадай хто» (малюнки до творчості письменника).Перемогу здобула команда «Гайдамаки», яка обрала собі за девіз слова Великого Тараса : «І чужого навчайся, і свого не цурайся». Ми вітаємо переможців!(фото в альбомі)
10.03.2011 року у школі відбулася гра брейн-ринг ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 736 | Добавил: redaktor | Дата: 14.03.2011 | Комментарии (0)

В межах Всеукраїнських акцій "Синиця", "Шпак" , операції "Птахи нашого краю" , обласний еколого-натуралістичний центр проводить акцію "Пташина хатка" , до участі в якої залучилися учні нашої школи під керівництвом вчителя біології Бублей Оксани Миколаївни. Учні 5-го класу Петрухнов Сергій, 8-Б класу Скопенок Олександр та 9-Б класу Бєлий Станислав побудували хатки для пташок згідно з правилами , які дали у еколого-натуралістичному центрі. Найкращою журі визнала хатку Скопенка Олександра ( на фото). Учнями 2-4 класів розпочато підготовку до зустрічі птахів. А учні 5-6 класів зібралися на "Свято зустрічі птахів" вже 25 лютого та провели змагання з цього приводу. На святі були присутні директор школи Горбачова Н.О. , вчителі Тихонова Н.С. ,Стрижеус Н.Ю .,Вибач Г.О. та шкільний психолог Рижкова Л.В.
До складу журі конкурсу було запрошено учнів , які приймали участь у міському та обласному етапах Всеукраїнської олімпіади з біології : Биковська Тетяна , Чунін Олександр та Телегіна Любов. У чесному двобою перемогла команда 5-го класу , тому що вона ретельно виконала домашнє завдання (виготовила пташину хатку , обрядове печіво "жайворонків", яким пригостила усіх присутніх на святі). А от команда 6-го класу була кмітливішою, але до складу її увійшли тільки дівчинки і тому вони не змогли виконати усі завдання.
Вчитель підготувала ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 834 | Добавил: redaktor | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Учні школи прийняли участь в обласній екологічній акції "Діти за гуманне ставлення до тварин!".
Вчителем біології Бублей О.М. були відправлені до участі у конкурсі роботи учнів у таких номінаціях:
"Листовка"- роботи учениці 8-А класу Костроміної Тетяни про її кота Тішку та учениці 8-Б класу Бойцової Анастасії про її пітомца - собаку Кліфорда;
в номінації "Малюнок" - три роботи учениці 10 класу Гроховскіх Богдани ;
в номінації "Літературна творчість"- робота учениці 5-го класу Ходзінскої Вероніки "Моя любимая лошадь Пятнышко".
Бажаємо перемоги учням нашої школи !
Просмотров: 701 | Добавил: redaktor | Дата: 27.02.2011 | Комментарии (0)

Без мови немає нації.
Люди говорять різними мовами. Їх нараховується приблизно 6 тисяч. На жаль, у сучасному світі більшості мов загрожує повне знищення. Саме тому під егідою міжнародної організації ЮНЕСКО було впроваджено Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Це свято досить молоде, і в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.
21 лютого весь світ відзначає День рідної мови, наша школа також не пройшла повз таку значну подію. Вчителі української мови провели ряд заходів, присвячених шануванню нашої рідної мови-української. Учні 5-9х класів видали стіннівки , підібравши цікаву інформацію про походження, розвиток та нелегкий шлях української мови. Охріменко Надія, учениця 9-Б класу, написала вірш «Наша мова», а Дарата Юлія, учениця 9-А класу, написала невеликий твір-відгук «Моє ставлення до української мови». Учні 7-го класу взяли участь у вікторині «Мовний турнір», клас був поділений на дві команди:«Мовознавці» і «Українознавці»(фото). Вікторина складалася з декількох різноманітних та різнорівневих завдань, які були спрямовані на розвиток логічного мислення, пам’яті, аналізу здобутих знань. Переможцями у цьому двобої вийшла команда «Мовознавці», з чим ми їх і вітаємо!(фото).
Учні 5-6 класів підготу ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 961 | Добавил: redaktor | Дата: 26.02.2011 | Комментарии (0)

встреча17 февраля 2011года в школе членами кружка военно-патриотического воспитания был проведен вечер - встреча с воинами афганцами для старших классов ,посвященный 22 –летию вывода Советских войск из Афганистана . На встречу были приглашены воины –интернационалисты Кравец Игорь Григорьевич и Дубров Виктор Алексеевич, которые вспомнили о тех военных операциях , в которых они участвовали в этой войне. Ведущие Быковская Татьяна и Шулипа Дмитрий интересно рассказали о событиях далекой афганской войны . Котовская Екатерина и Лоза Наталья читали стихи о тех далеких событиях. Охрименко Надежда , Мироненко Екатерина и Сапега Юлия исполнили афганские песни. Учащиеся , присутствующие на вечере, приняли активное участие в дискуссии, задали воинам-афганцам много вопросов, на которые получили интересные и исчерпывающие ответы . У ребят встреча оставила неизгладимое впечатление .
Член редакционной коллегии школьной газеты «Биоlife» Бударина Анастасия
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 847 | Добавил: redaktor | Дата: 22.02.2011 | Комментарии (0)

Майстер клас з англійської мови
14 січня 2011 року на базі нашої школи був проведений урок англійської мови для молодих вчителів міста. Учитель І категорії Стрижеус Надія Юріївна поділилася досвідом впровадження інтерактивних методів при вивченні граматичних структур для учнів 6 класу. На майстер класі були присутні члени адміністрації нашої школи - директор Горбачова Н.О. , заступники директора з навчально-виховної роботи Коткова Л.І. та Денисенко І.І. , член атестаційної комісії школи Бублей О.М.
      На уроці були використані інноваційні технології , мультимедійні засоби . Вчителі шкіл міста у ролі учнів із задоволенням виконували різноманітні завдання .
Використання відео та гра «Угадай» з відповідними завданнями на початку уроку мотивували «учнів» до вивчення нового граматичного матеріалу ( теперішній тривалий час в питальних реченнях).
     Гра «What’s missing» з використанням «flash cards» забезпечила актуалізацію раніше вивчених лексичних одиниць по темі «Одяг».
     Введення нового мовного матеріалу було впроваджено за допомогою методу здогадки з конт ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 800 | Добавил: redaktor | Дата: 24.01.2011 | Комментарии (0)

     На базі ЗОШ № 55, згідно до плану роботи міського методичного об’єднання вчителів біології нашого міста відбулося чергове засідання Методичної ради. До складу Методичної ради в 2011 році увійшли вчителі біології вищої категорії, які є керівниками мікроструктурних одиниць ММО.Серед них вчитель біології нашої школи Бублей Оксана Миколаївна , яка призначена керівником інформаційно-просвітницького сектору. Вона очолює цей сектор вже три роки.
     Січневе засідання методичної ради було проведено за темою «Затвердження плану роботи методичного об’єднання, організація роботи на новий рік та затвердження авторських методичних розробок за 2010 рік». У процесі конструктивного діалогу було скорегована структура діяльності ММО, визначені основні напрямки діяльності ММО, вироблено модель управління ММО, скорегований та затверджений план роботи ММО на 2011 рік.
     Проблемною темою роботи ММО вчителів біології залишилася тема: «Компетентнісно - орієнтоване навчання та формування ключових компетентностей у викладанні біології на підставі моніторингу якості навчання». На засіданні методичної ради також було розглянуті та затверджені авторські методичні наробки, а саме: «Методичні рекомендації щодо викладання біології для дітей з о ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 765 | Добавил: redaktor | Дата: 23.01.2011 | Комментарии (0)

15 грудня 2010 року на базі гімназії «Інтенлект» відбувся міський конкурс на кращий енергоефективний проект « Проблеми та шляхи економного використання нових джерел енергії», тому що настав час допомогти природі зберегти невідновлювані енергоресурси та звернути увагу людства на цю глобальну екологічну проблему .
У конкурсі взяли участь команди з 10 шкіл міста , які були відібрані у заочному турі цього конкурсу серед усіх шкіл міста .
До захисту були представлені проекти : «Енергозбереження – нагальна проблема сьогодення» Горлівської гімназії «Інтелект» , «Енергозбереження» - ЗОШ № 19 , «Енергозбереження – ключ до збереження природних ресурсів» - ЗОШ № 52, «Альбедо – як альтернативне джерело енергії» - ЗОШ № 22 , «Проблеми і шляхи економічного використання енергії приливів і відливів» - ЗОШ № 22 , «Бережливе використання електричної енергії» - ЗОШ № 7 , «Ефективне енергозбереження» -ЗОШ № 41, «Енергозбереження : крок за кроком» - ЗОШ № 41 , «Енергозбереження в школі» - ЗОШ № 25 , а також презентація учнів нашої школи «Альтернативні джерела енергії» - ЗОШ № 17 .
       Саме такі презентації готують учні , вивчаючи біологію у нашій школі . А вчитель біології Бублей О.М. , під керівництвом якої була розроблена ця презентація , постійно впроваджує інформаційно-комунікаційні технології у процес навчання учнів .
Під час конкурсу ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1189 | Добавил: redaktor | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

елочкаУчащиеся нашей школы приняли активное участие в X областной экологической акции «Вместо елочки – зимний букет- 2010» .
Акция проводилась с целью формирования у населения и в первую очередь – школьников - экологического мировоззрения , пропаганды бережного отношения к природе , развития творческих способностей и познавательной деятельности у подрастающего поколения , а также для формирования практических умений и навыков по изготовлению новогодних и рождественских композиций .
Руководили проведением акции в школе учитель биологии Бублей О.Н. и учитель трудового обучения Ткаченко О.В.. Среди учащихся и населения микрорайона было проведено анкетирование по поводу того , какую елку , срубленную или искусственную, они ставят как символ нового года . Анкетирование помогали проводить классные руководители и активисты экологического движения . Учащимся удалось установить , что уже большая часть населения нашего микрорайона под влиянием акции , ставят на новый год не натуральную ель .
В рамках акции в школе прошел конкурс поделок , которые могут быть заменой новогодней елки .

        Лучшие работы переданы в управление образования для участия в городских конкурсах . В номинации «Зимний букет» нашу школу будет представлять работа учениц 9-Б класса ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 2410 | Добавил: adminin | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

      З 19 по 26 листопада , як і в усіх школах міста , в нашій школі проводилась декада біології та природознавства , яку було вирішено проводити з метою популяризації предмету , розвитку сталого інтересу учнів до вивчення навчальної дисципліни та активізації виховної роботи у школі.
       Усі заходи ,які проводилися у рамках декади , керувалися вчителем біології нашої школи Бублей Оксаною Миколаївною .
     Всі учні «від мала до велика» взяли активну участь у Всеукраїнській акції «Годівничка», тільки учні початкових класів з батьками сконструювали 35 годівничок.
     Найбільш привабливими серед них були годівнички учнів :Панкратової Діани (1-Акл.), Корабельник Дар’ї, Кудрячової Валерії , Олесюк Олени ( 2-А клас) ,Максименко Богдана , Васильєва Владислава ,Бахтир Віталія (3-А кл.), Калугіної Марини ,Нечепуренко Дар’ї та Певцова Максима (4-А кл.).
    А годівничка , яку побудувала учениця 2-А класу Нечепуренко Ліза , прийняла участь відразу у двох номінаціях , тому що вона була виготовлена з побутових відходів , але дуже красива та гарно оформлена, тому поправу зайняла гідне місце серед експона ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 843 | Добавил: anastasiya | Дата: 01.12.2010 | Комментарии (1)

« 1 2 ... 17 18 19 20 »