Четверг, 28.03.2024, 21:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 124
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Сайт Горловской ОШ №17

Главная » Архив материалов
Чорних дат у людства є немало.
Кожна з них – це міна під прогрес.
Найстрашніше, що усіх спіткало, -
Вибух на Чорнобильській АЕС.


Двадцять шосте квітня – День скорботи . В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.
Цього року «Дзвони Чорнобиля»прокотилися всією країною, знайшли вони своє відлуння і в нашій школі. З метою виховання вдячного і бережливого ставлення до природи, формування загально розвиненої людини, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу, виховування почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України в нашій школі проводився конкурс агітбригад. У цьому конкурсі брали участь учні 5-10 класів. Діти творчо й відповідально підійшли до підбору інформації та способів її викладу: сценки, рольові ігри, усний журнал, екологічна казка.
Формуючи у дітей розуміння сутності і значення Чорнобильської катастрофи, ми намагаємось попередити подібні катастрофи у майбутньому. Адже сьогоднішні діти – це майбутні дорослі!
Класний керівник 8-А класу Серебреннікова М.Є.
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 927 | Добавил: redaktor | Дата: 06.05.2011 | Комментарии (0)

Цього року світ відзначає 50-річчя першого польоту людини в космос (12 квітня) та 75-річчя з дня народження Ю.О.Гагаріна(9 березня). З метою відзначення знаменної історичної події - першого польоту в космос людини у нашій школі було проведено у квітні 2011 року ряд заходів , спрямованих на популяризацію досягнень космонавтики, поширенню астрономічних знань серед учнівської молоді, розвитку інтересу до технічної творчості. 15 квітня 2011 року було проведено виховну годину «Ми діти твої. Земле!», учні 7-9 х класів підготували презентації, присвячені першій людині, що відвідала космос – Юрію Гагаріну, а також українському предтечі ракетної ери – Олександру Засядьку, розрахунки якого, розроблені ним принципи реактивної тяги, балістики, ракет допомогли Кибальчичу, Ціолковському, Кондратюку. Цю постать ми розглядали з метою підняття патріотичного духу, оскільки можна сказати, що космічна ера для українців почалося 1815 року на лютенських просторах, у тому куточку нашої Вітчизни, українішого за який нема. Також в кінці виховної години було проведено вікторину на знання подій, пов’язаних із першим польотом у космос, на якій виявили, що діти обізнані добре, основні дати і події їм відомі.

... Читать дальше »

Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 715 | Добавил: redaktor | Дата: 19.04.2011 | Комментарии (0)

12.04.2011 у нашій школі були проведені заклади з метою поширення інформованності учнів присвячені Дню Космонавтики та 50-річчю першого польоту людини.
"Космічна подорож" для учнів 5-6 класів проходила у формі цікавої гри "У зоряних лабірінтах" .Учні читали вірші , шукали відповіді на загадки , визначали найкращих знавців планет. Активними були Золотих Олександр,Андрєєв Даніїл,Кутахіна Оксана,Дьяченко Ганна.
Учні 7-8 класів підготували повідомлення про К.Циолковського, С.П.Корольова , Ю.О.Гагаріна , про космічні польоти ,"Польот на Цереру" з використанням пісень , звязків з математикою , знаходили помилки авторів -фантастів.
Найкращими серед учнів 9 класів були Чуніна Т. ,Шептій К.,Дарата Ю.,Котовська К., Лоза Н.,Тарасов Р.Вони підготували доповіді , відео-сюжети , наводили факти , спогади Ю.Гагаріна про його політ під назвою "Он сказал : " поехали"!
Учні 10- го класу Шуліпа Д.,Баужадзе І.,Анушина Т.,Стороженко К. підготували реферати з теми "Космонавтика".
Учні початкової школи оформили виставку малюнків , а старшої школи - виставку проектів "Тварини у космосі","Біографія Ю.О.Гагаріна","Первый отряд космонавтов".Організацією та оформленням виставок малюнків та проектів займалася вчитель ОТМ Попова Ольга Василівна. Доречі , малюнок учениці 5-го класу Віннікової Варвари "Подорож у космос" зайня ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 667 | Добавил: redaktor | Дата: 12.04.2011 | Комментарии (0)

9 апреля 2011 года несмотря на продолжающийся в течении двух дней дождь, городское управление образования рекомендовало всем учителям города выйти на уборку территории. Весь педагогический коллектив нашей школы и технический персонал в полном составе , под дождем наводили порядок на территории , закрепленной за школой по улицам Физкультурной и Ткаченко.Ни один из жителей домов этих улиц не присоединился к наведению порядка на улицах нашего города, хотя субботник объявлен областным...
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 696 | Добавил: redaktor | Дата: 09.04.2011 | Комментарии (0)

В марте ученики нашей школы приняли участие в краеведческом конкурсе, темой которого было знание своего родного города и Донецкого края, который был подготовлен Центром туризма, краеведения и экскурсий.
Городской этап конкурса 4 марта проходил в ОШ №52.
Наша команда состояла из 6 ребят: Быковская Таня, Чуев Никита, Баужадзе Изольда, Машкович Влад, Ткаченко Настя и Шулипа Дима. Мы выполняли задания, связанные с историей и географией нашего города. Мы соревновались с командами из 13 школ города. Наша команда « Перлина Донбасу» заняла почетное 4 место и вышла на областной этап.
Областные соревнования были организованы в БФ «Витязь» 18 марта. В них приняли участие 8 команд из школ нашего города и 2 команды из г. Ждановки. Нас ждали 7 увлекательных заданий. Мы должны были:
• найти аналогию известных зарубежных и славянских пословиц;
• сложить 5 гербов городов Донецкой области;
• подписать на карте области крупные реки;
• узнать о бытовых отходах – составить график того, как долго каждый их вид разлагается в земле;
• пошить сумку для продуктов из экологически чистых материалов;
• решить кроссворд по биографии известного композитора Сергея Прокофьева;
• наш капитан Дима Шулипа разгадывал головоломку в конкурсе капитанов.
Мы заняли 4 место!!!
Поздравляем победителей – команду из гимназии «Интеллект»!
Быковская Татьяна, 10 класс ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 775 | Добавил: redaktor | Дата: 03.04.2011 | Комментарии (0)

23 марта 2011 года в ОШ №10 прошел тренинг «Климатическое лидерство», в котором приняли участие старшеклассники более чем 20 школ города. Не исключением стала и ОШ №17, которую представляли ученицы 10 класса Татьяна Быковская и Екатерина Стороженко. Организаторами этого тренинга была Детская экологическая ассоциация «Зелена країна» , которая уже не первый год проводит работу по экологическому просвещению и воспитанию молодёжных лидеров.
Ярким примером для подражания стали тренеры семинара Ткаченко Наталия Викторовна и Шутай Карина Александровна (учитель украинского языка и литературы ОШ №17).
Целью занятия было ознакомление учеников с проблемами изменения климата и методами их решения.
Одним из основных двигателей позитивных изменений в обществе, безусловно, является молодёжное движение. Участники тренинга, молодёжные лидеры принимали участие в разработке практических решений глобальных проблем на локальном уровне. В рамках семинара был разработан план действий на ближайший месяц, где участники собираются реализовать полученные знания в данном семинаре.
26.03.11 – Час Земли
16.04.11 – Зробимо Україну чистою
22.04.11 – День Земли
Климатические лидеры ОШ №17 запланировали провести тренинг «Проектный
эко - менеджмент ».
Знания,приобретённые на тренинге «Климатическое лидерство» помогут ребятам раскрыть свои лидерские качества и проявить свою активную ... Читать дальше »
Просмотров: 717 | Добавил: redaktor | Дата: 26.03.2011 | Комментарии (0)

14. 03 2011 року наш клас був на «Святі зустрічі птахів». Гостями у нас були учні першого класу , які ще не вміють готувати свята . Ми вивчили багато повчальних віршів, які навчають нас любити природу, оберігати її, допомагати птахам, не руйнувати пташині гнізда. Ми побачили різноманітність пташок, які прилітають до нашого краю, почули голоси деяких птахів. Вчитель показала годівнички і шпаківні , які зробили 5-класники. Годівнички робили і ми, допомагали їм у тяжкій зимовий час, а шпаківню ми бачили вперше.
Всі школярі були активними, жваво відповідали на питання, розгадували загадки.
Свято нам дуже сподобалось, здалось веселим, повчальним.
Після його проведення нам захотілось ще більше дізнатись про пташок.
Учні 2-А класу
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 770 | Добавил: redaktor | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

12. 03.2011 року в школі був проведений день правових знань. У нашому 2 класі був проведений « правознавчий брейн –ринг» .Клас був поділений на команди «Совість»,
« Справедливість», « Правда», «Доброта» та «Право».
Ми вчились працювати в групах, допомагати один одному. Усім сподобалось обговорення питань в командах. Якщо хтось не знав відповідь чи не зрозумів питання, нас навчали ті, хто знав відповідь.
Всім дуже хотілось виграти . Ми збирали фішки –захватував дух змагання. Виграла команда «Совість». Вони давали цікаві, правильні відповіді на всі питання вчителя. Кращими були Маматов Лев, Дорошенко Євген і Петренко Ганна.
Багато нового і повчального дізнались про права і обов’язки .
Учні 2-А класу
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 893 | Добавил: redaktor | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

В межах тижня іноземної мови з 3 по 11 березня в нашій школі пройшли різні цікаві заходи та конкурси.
Розпочався тиждень з Масляної, і був пов’язаний з конкурсом «Англійські традиції», в якому прийняли участь учні 9-А, 9-Б класів. Учні показали наскільки добре вони знають традиції країни, мову якої вивчають. Захід співпав з традиційним святом рідного краю – Масляною. Команда 9-Б класу ретельно підготувала домашнє завдання (насмажити млинців не тільки для себе, а й для гостей та журі), яскраво прикрасила свій святковий стіл.
Юні любителі поезії показали свою майстерність декламуючи англійські вірші. Переможцем цього конкурсу став учень 3-го класу Чернухін Стас. Учні 8-А та 8-Б класів змагалися у брейн-рингу «Що? Де? Коли? по Великобританії». Свої кращі знання з краєзнавства показала команда 8-Б класу, серед якої блискуче виступив Антон Роговський.
Всі учні школи мали змогу оцінити проектні роботи, настінні газети своїх однокласників.
Для учнів початкових класів була цікава інформація про англомовні країни та традиції, яку підготували для них їх старші друзі – учні 10-го класу: Биковська Т., Некрасов А., Ващініна І., Баужадзе І., Чуєв М. та Лужецький Д.
Кульмінаційним заходом став конкурс казок серед 2-7 класів. Цікаво було спостерігати за учнями 2-го класу, які вперше говорили на англійській мові з «великої сцени». Яскраво та дотепно представили свої ... Читать дальше »
Прикрепления: Картинка 1 ·Картинка 2
Просмотров: 800 | Добавил: redaktor | Дата: 17.03.2011 | Комментарии (0)

Година, що об’єднує світ, заради боротьби з глобальним потеплінням
У суботу, 26 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Сміливо, просто та легко, Година Землі 2011 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес організаціям та людям, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.

Цього року "Година Землі" - це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою!

Світ не може більше чекати; і перший крок такий же простий, як вимкнути світло.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 та 2010 Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, також долучилася до всесвітньої акції Година Землі!

Чому саме Ви маєте приєднатися до Години Землі?

Просто тому, що саме від Вас залежить майбутнє Планети! Година Землі - це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік.
Це можливість дати людям право голосу у вирішенні майбутнь ... Читать дальше »

Просмотров: 712 | Добавил: redaktor | Дата: 16.03.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 »