Пятница, 29.03.2024, 05:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 124
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Сайт Горловской ОШ №17

Главная » 2013 » Январь » 22
На честь знаменної дати – дня Соборності України – учнями другого класу була проведена урочиста лінійка для учнів початкової школи. Учні 1-4х класів дізналися, що возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки відбулося в 1919 році, а ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Українські вишиванки, в які були вдягнені другокласники, вірші українських поетів, розповідь про символи єдиної вже України, звучання гімну України сприяли зародженню патріотичних почуттів в юних громадян нашої суверенної держави, бажання більше дізнаватись про історію України. Наостанок кожний клас отримав пам’ятку юного громадянина України, де сказано, що значить бути патріотом своєї країни.
Пропонуємо вашій увазі вікторину, питання якої подолає кожен громадянин України, який небайдуже ставиться до своєї держави. Перевірте і ви себе.
Вікторина

1. Назвіть один із найдавніших знаків, який є гербом України.
(Тризуб)
2. Коли було прийнято постанову про Державний прапор України і якого він кольору?
(28 січня 1992 p., жовто-блакитний)
3. Як називається Гімн України?
("Ще не вмерла Україна")
4. Хто є автором слів Гімну України?
(Павло Чубинський)
5. Назвіть український Національний герб.
(Тризуб)
6. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці.
(Гімн)
7. ... Читать дальше »
Просмотров: 760 | Добавил: biolog | Дата: 22.01.2013 | Комментарии (0)

Непомітно промайнули зимові канікули. З 9 січня розпочався другий учбовий семестр. Позаду свято Миколая, свято Нового року, Різдво, яких ми так чекали. Але вони залишили багато приємних спогадів, посмішок, подарунків, теплих слів. Свято Миколая запам’яталося не тільки цікавою постановою, піснями, які ми співали по черзі з учнями різних класів, але й виступом настоятеля храму селища Мирного. Ми побували на відкритті дитячої кімнати «Райдужний світ», святкували Новий рік у стінах рідної школи, провели цікавий конкурс на захист зелених красунь «Ялинка своїми руками». Ну що ж, школо, ми готові до праці і до нових конкурсів, вражень, без яких не обходиться шкільне життя. Успіхів всім у навчанні!
Просмотров: 811 | Добавил: biolog | Дата: 22.01.2013 | Комментарии (0)

«…а перший же празник — то Різдво Христове, а другий же празник — Святого Василя, а третій же празник — Святе Водохреще». Всі пам’ятають цю колядку. І всі знають, що на свят вечір треба дочекатися першої зірки й мати на столі дванадцять страв, а на Водохреще, коли з льоду буде вирізаний хрест, освятити водичку. Ці традиції настільки глибокі в нашій свідомості, що ні життя у великому місті, ні сучасні технології, ні нова музика не здатні їх витіснити.
17 січня 2013 року у нашій школі колядували, щедрували й вінчували. Школярі не тільки долучилися до давнього українського обряду ,,Різдвяна коляда”, а й перевтілилися в образи справжніх колядників, які, мандруючи від хати до хати, несли господарям заряд позитивної енергії на весь наступний рік, оскільки сам ритм і текст колядок вважається магічним, бо здатен налаштувати людину на позитивне сприйняття світу і отримання внутрішньої гармонії.
Завданням даного свята було бажання “великою шкільною родиною поколядувати, пощедрувати, зустрітися з Вертепом, Маланкою, Василем і провести коляду до небес, до Сонечка, так, як це робили наші діди і прадіди впродовж віків”.
Душа наповнювалася радістю та щастям, коли в класі панувала добра, щаслива, можна сказати сімейна атмосфера. Вона свідчила про те, що народні звичаї й традиції нашого краю викликають у школярів непересічний інтерес.
Підготували своєрідний підсумок святкової коляди учні 2-го класу під керівництвом вчителя Зейналової Тетяни Володимирівни . Маленькі ... Читать дальше »
Просмотров: 806 | Добавил: biolog | Дата: 22.01.2013 | Комментарии (0)